Radiofestivaali

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Fiiliksiä harjoituksista: "Onko pakko mennä spottivaloihin?"

Voi veljet!

Huomenna Se alkaa! Kauan odotetut Radiofestarit! Tänään vedimme harjoitukset. Tässä harjoituspäivä kuvina.


Kuva: Meri
Kuka sanoi, että aikataulut ikinä pitäisivät. Kello lyö 12. Aikataulun mukaan harjoitusten pitäisi alkaa, mutta työryhmä istuskelee rennosti sohvilla Tornion VPK:talolla. Toista juontajaa ei näy ja tuottaja Tuija Puomila on repiä hiukset päästään: Festareita varjostaa lentolakon uhka. Suurin osa tuomareista on tulossa paikalle linnun tietä. Mietimme jo B-suunnitelmaa. "Laitetaan tuottajat tuomareiksi tai varastetaan joku paikalle eksynyt reportteri" Tiia Hemminki heittää.



Kuva: Enni Kavonius
Ennen harjoitusten alkua Tiia Hemminki tällää videotykkiä oikeaan kohtaan. Pitäisi vielä löytää tykille riittävän korkea pöytä. Pienella, mutta söpöllä valkokankaalla pyörii festivaalien aja diaesitys, jossa on tarpeellista tietoa tapahtumasta. Esimerkiksi tarpeelliset hashtagit ;)


Kuva: Meri
Kun tykki on paikallaan ja toinen juontaja on saapunut mestoille, tuottaja Tuija Puomila karjaisee: "Aloitetaan harjoitukset".
Juontajat Saara Melaluoto ja Joonas Kärki asettuvat asemiinsa.
Saara: "Mulla jänskättää jo nyt"
Joonas: "Älä ny"
Tuija: "Älä välitä niin mullaki."
Saara katsoo katossa pyöriviä valoja: "Onko pakko laittaa spottivalot?"
Festivaalin tunnus lähtee soimaan ja juontajien ei auta kuin kävellä lavalle spottien loisteeseen.


Kuva: Meri
Käymme läpi ensimmäiseksi nuorten sarjan. Jokaisesta kilpailuteoksesta kuunnellaan harjoituksen vuoksi pieni pätkä. Esityksen jälkeen juontajat pyytävät tekijää esittäytymään. Harjoituksissa jokaista tekijää paikkasi iloisesti äänitekniikan opettaja Janne Vahtola. Tiukat tuomariston kommentit antoivat juontajakisavastaavat ja Super Radio Bros:n kaksikko Teemu ja Atte


Kuva: Meri




Kuva: Sami Aalto
 Kun nuorten sarja on kahlattu läpi siirrytään juontajakilpailuun. Kokelaita studiossa paikkaa Atte. Häntä ei kuulosta edes jännittävän.
Atte: "Täällä studiossa juontajakisavastaava Atte. Työparini Teemu katosi jonnekin kopin taakse. Huutakaa jos näette sitä ja käskekää tänne"

Kuva: Meri
Viime postauksessa mainittujen mystisten puhelinpyyhkeiden funktio selvisi: Tämän voi kiinnittää iPadin taakse. Sen voi irrottaa ja pyyhkiä padin näytön puhtaaksi. Näitä ja paljon muuta siis jaossa infopisteellä

Huomenna nähdään!

~ Meri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti