Radiofestivaali

torstai 16. huhtikuuta 2015

Radiofestareiden kokeneet konkarit

Kuvaaja: Tapio Lehtinen
Ensimmäinen päivä Radiofestareilla ja fiilikset on katossa, ainakin kutsuvierailla  Myy Ojanpäällä sekä  Päivi Harkolla.
Ojanpää ja Harkko ovat jo konkareita Radiofestareiden kävijöitä niin Tampereella kuin Torniossakin, sillä molemmat työskentelevät Tampereen yliopiston Radio Moreenissa. Harkko toimituspäällikkönä ja Ojanpää äänisuunittelijana.
Myy Ojanpäälle Tornion kadut ovat hyvinkin tuttuja valmistuttuaan vuonna 1997 medianomiksi, silloisesta Kemi-Tornion ammattikorkeakoulusta.

Ojanpää teki radiodokumenttisarjan lopputyönään Ylelle neljässä eri osassa. Radiofestareita ei sillon vielä tunnettu laisinkaan.
- Pyysimme Pekka Ruohorantaa opettajaksi ja uskon että koko radiofestarit lähti käyntiin hänen johdostaan, Ojanpää sanoo.
Äänen ammattilaisena Ojanpää kertoo tämänvuotisten festareiden äänentoiston olevan erinomaista.
- Kokoajan ei tarvitse istua kasvot lavalle päin, vaan ääni tulee jokapuolelta. Lisäksi Vpk on upea paikka järjestää festarit, koska en käynyt täällä edes opiskeluaikoinani. Antaisin arvosanaksi tämän vuoden festareille kahdeksan ja puoli.

Radio on hänelle iso osa elämää, niin työnsäpuolesta kuin omassa elämässään.
-Aamuni alkaa radiolla ja monesti loppuukin siihen.
Radio on ollut isona osana elämää myös Päivi Harkolla.
- Opiskelu- sekä työurani aikana olen työskennellyt lähinnä radiotoimittajana. Tällä hetkellä toimenkuvani on toimituspäällikönä.
Harkon mukaan on hyvin harmillista, että Radiofestarit ovat viimeiset Torniossa, koska tämä on ollut todella mielenkiintoinen projekti oppilaille.
Vaikka fiilis ja puitteet on hyvät Harkon mukaan, silti järjestelyissä on parantamisen varaa, joten hän antaa arvosanaksi yhdeksikön.

Myy Ojanpään mukaan Tornio onnistuu joka kerta paremmin festareiden järjestämisessä, kuin Tampere.
- Tampereella järjestäjänä toimii kolme eri koulua sekä tuotantotyöpaja, joten järjestäminen on hieman monimutkaista. Lisäksi Tornion pieni koko on hyvä iltabileidenkin kannalta. Porukka ei hajaannu vaan kaikki pysyy koossa.
Työtovereilla iltamenot ovat vielä harkinnassa.
- Ehkä siellä voisi piipahtaa, tokaisevat Ojanpää ja Harkko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti