Radiofestivaali

torstai 16. huhtikuuta 2015

Mitä, jos ei osaa päättää voittajaa?

Kuvaaja: Tapio Lehtinen
Dokumenttisarjan tuomarit Pauliina Motturi ja Olli Haapakangas ovat heränneet ennen kukonlaulua Helsingissä. Lentoliikenne toimii edelleen, joten tuomarit pääsivät sujuvasti paikalle. Kaksikko on kokenut Radiofestivaalin myös aikaisemmin. Pauliina on ollut festareilla kuusi vuotta sitten. Olli osallistui kilpailuihin viime vuonna Tampereella.

"Voitin viime vuonna dokumenttisarjan tai teknisesti ottaen teokseni voitti sen. Sain myös kunniamaininnan juontajakilpailussa. Mahtavaa, kun joku vielä muistaa minut ja pyytää tuomaroimaan", Olli kertoo.

Olli ja Pauliina ovat odottaneet innokkaina Radiofestaria.He odottavat päivältä intensiivistä olemista.
"Jännittää, että pystynkö olemaan niin hyvä, kuin minun odotetaan olevan. Mitä, jos kaikki työt ovat yhtä hyviä, emmekä osaa päättää voittajaa", Olli pohtii.

 Tuomarikaksikon ympärillä pyörii työryhmän edustajia esittäytymässä.
"Nyt rupee jännittään, kun näin virallisesti käydään kättelemässä", Pauliina sanoo.

Pauliina pitää päivän alkajaisiksi luennon aiheesta: "Radiodokumentista kohti monialustaisia konsepteja".

Pauliina on koostanut luentonsa etukäteen. Itse luento ja äänitehosteet tulevat yhtenä ääninauhana.

"En saanut havainnointi materiaalia sujuvasti osaksi livenä puhuttua luentoa, joten tämä oli kaikkien kannalta paras ratkaisu", Pauliina kertoo.

Olli ja Pauliina kehuvat vuolaasti tapahtuman paikkaa Tornion VPK-taloa.

"Ei olisi parempaa paikkaa voinut valita. VPK-talolla on perinteisesti tehty kaupungin kannalta ratkaisevia päätöksiä. Täällä on suunniteltu häitä ja vallankumouksia. Ehkä siinä sivussa sammutettu tulipaloja", Olli kertoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti