Radiofestivaali

lauantai 18. huhtikuuta 2015

Onnelliset ja helpottuneet Radiofestivaalin tuottajat

Kuvaaja: Tapio Lehtinen
Viimeisen festaripäivän jälkeen tuottaja Tuija Puomila tirauttaa pari onnen kyyneltä. Tänään kaikki meni täydellisesti. Myös apulaistuottaja Tiia Hemminki näyttää tyytyväiseltä. Väki keräilee ympärillä tavaroita ja porinakoppi on jo puoleksi purettu. Nyt Radiofestivaali 2015 on ohi.

- Ihana ja helpottunu fiilis. Enää ei tarvitse stressata. Tapahtuman järjestäminen on ollut raskasta ja opettavaista. Mokattu on monta kertaa monissa käytännön jutuissa. Se on johtunut puhtaasti kokemattomuudesta, Hemminki sanoo.

- Olen todella tyytyväinen. Kahtena edellisenä päivänä oli ongelmia varsinkin aikataulujen kanssa. Ohjelmassa oli paljon vapaita puheenvuoroja, joiden kestoa on mahdotonta suunnitella tarkasti etukäteen, Puomila kertoo.

Yleisöltä tuli runsaasti hyvää palautetta. Muutama jopa kertoi tämän olleen paras Radiofestivaali ikinä. Tuottajia yllätti myös, kun Vpk-talon sali on ollut kaikkina kolmena päivänä hyvin täynnä.

Tapahtuman järjestelyt aloitettiin jo syyskuussa. Puomila haki tuottajan paikkaa ja sai sen.

- Tiesin, että meidän vuosikurssi tulee järjestämään festarit. En voinut kuvitella itseäni muuhun hommaan kuin tuottajaksi. Tiia Hemminki oli paras valinta apulaistuottajaksi. Ei olisi ollut ketään parempaa.

Nyt Puomilan elämään on jäänyt jopa pieni tyhjiö. Jatkuvasta organisoinnista ja järjestelystä on tullut vankka rutiini. Hän myös jopa harkitsee tapahtumatuottajan työtä jatkossa, jos toimittajan haaveet syystä tai toisesta eivät ota tuulta.

- Onneksi minulla on opinnäytetyö tehtävänä, sillä tuntuisi oudolta olla tekemättä yhtään mitään. Teen opparini tapahtumassa verkostoitumisesta.

Radiofestivaali 2015:n tuottajien iltasuunnitelmat ovat vielä auki.

- En tiedä lähdenkö bailaamaan vai menenkö kotiin ja itken itseni uneen, Puomila nauraa.

Kuunnelmasarjan voitto meni Hemmingin kavereille. Jonkinlaiset voitonjuhlat on varmasti tiedossa.

- Siinä samalla voisi juhlistaa festareiden päättymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti