Radiofestivaali

perjantai 17. huhtikuuta 2015

Voionmaan opisto vie tänä vuonna voiton

 
Kuvaaja: Enni Kavonius
Tornion Vpk:n alakerrassa vallitsee jännittynyt tunnelma.

Tämä jännittynyt tunnelma huokuu kolmesta juontokilpailuun osallistujasta Valtteri Kujansuusta ( vas.), Riikka Laitisesta ( kesk.) ja Sanni Isomäestä ( oik.).

Tämän vuoden juontokisan kaikki osallistujat opiskelevat Voinmaanopistolla radio-ja televisiotoimittaja linjalla.
- Vaikka koulun  nimi kertookin enemmän, niin 80% keskittyy radioon ja siksi sinne halusinkin, Valtteri tokaisee.

Valtteri sai sytön media-alaan ollessaan bubivisa-juontajana, jonne hän joutui sattuman kautta. Filosofian opintoja on taustalla muutama vuosi, josta on ollut apua myös toimittajan työssä.
- Toimittajan ammattiin on monta eri reittiä. Mielestäni kaikki työ ja koulu opettavat kyseiseen työhön. Valtteri mietiskelee.
Käsikirjoittajaksi valmistunut Riikka Laitinen ei saanut tarpeekseen media-alasta, vaan halusi laajeentaa osamistaan.
- Lukiossa ollessani tajusin, että radio on hyvin mielenkiintoinen väline. Valmistuttuani medianomiksi päätin lähteä kokeilemaan vielä jotain uutta, ja tämä tuntuu hyvältä jutulta, Riikka sanoo.
Sanni Isomäellä oli mikki kädessään jo lapsena. Haastatteluun pääsi jopa oma lemmikkikissa.
- Ollessani yläasteella ruokajonossa eräs opettaja tokaisi, että sinähän sopisit radiotoimittajaksi. Ehkä se oli lopullinen syttö tulevalle, Sanni naurahtaa.

Kolme hyvin erilaista persoonaa samassa kisassa ja kaikilla omat vahvuutensa. Valtteri luettelee vahvuudekseen iän ja sen tuoman kokemuksen.
- Enemmän ikää, enemmän tarinoita. Lisäksi filosofian taustani tai voisiko sanoa sairauteni antaa pohdiskelevaa tyyliä juontamiseeni,.
Riikka tuo oman tyylinsä esiin omalla persoonallaan.
- Haluan tuoda esiin omat näkemykseni ja mielenkiinnonkohteet. Olen todella hyvä keksimään juttua asioista, joista en välttämättä tietäisikään.
Sanni ihailee Iskelmä radion tyyliä, jonne hän pääsi harjoitteluunkin.
-Pidän rauhallisen tasaisesta tahdista, kuitenkin iloisen aurinkoisella meiningillä. Sen aion välittää myös tänään juontokisassa.

Nähtäväksi jää, kuka näistä "voitsilaista" vie voiton, mutta jokainen heistä aikoo juhlistaa voittoa illalla Umpitunnelissa.
-Jos oikein villiinyn, juon kaksi alkoholitonta olutta, Valtteri tokaisee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti