Radiofestivaali

tiistai 14. huhtikuuta 2015

Tästä se lähtee!

Jippii!

Tänään alkoi työryhmän Radiofestarit. Päivän ohjelma oli kamojen roudaus VPK-talolle, jotta kaikki on valmiina torstaita varten. Vaikka tapahtuman viralliset roudarit olivat muualla kuvauksissa, koppi ja kymmeniä metreja piuhaa siirtyivät sujuvasti VPK-talolle.



Heti aamulla juontajat Saara Melaluoto ja Joonas Kärki harjoittelevat koululla vielä juontoja. Niistä löytyy kuitenkin kirjoitusvirheitä. "Mie tarkistin kyllä nimet moneen kertaan ennen kuin printtasin, mutta silti jäi virheitä. Ei me kuitenkaan lueta suoraan näistä lapuista, niin en kirjoita kaikkia juontoja uusiksi", Saara toteaa.


Peräkärry saapuu viimein koulun pihaan ja purettu porinakoppi voidaan siirtää. Ville Vaarala kiinnittää kopin kärryyn. "Pitää sitoa kunnolla, vaikka matka on todella lyhyt. Olisi kurja juttu, jos koppi leviäisi keskelle tietä", työryhmäläiset vitsailevat.


Saavumme VPK-talolle. Alamme purkaa kärryä. Samalla myös Joonaksen asu on saapunut pukuliike Hoppe-Tossasta. Itse puku on vielä piilossa pussissa, mutta Saara vilauttaa meille kenkiä. Kyllä näin hienoilla kengillä passaa juontaa yhdet Radiofestarit.


Porinakoppi saapuu tapahtumapaikalle. Se nostetaan lavalle monen miehen voimin. Alkaa hurja miettiminen, mikä piuha, pultti ja ruuvi kuului minnekin. Onneksi tämä ei ole ensimmäinen kerta kun tämä porukka kasaa koppia.


Saara, Atte Ruuttila, Ville ja Joonas pysähtyvät viettämään välipalahetkeä. 


Tiedotustiimin oma nurkkaus pystytettiin yläkerran aulaan ennen menoa varsinaiseen saliin. Mitä tahansa haluat Radiofestareista tietää, tule kysymään ja me kerromme vastauksen. Infopisteellä on tarjolla alennuskuponkeja Tornion Keskusgrillille, ohjelmalehtiä, Lapin ammattikorkeakoulun huiveja, avaimenperiä ja mystisiä puhelintarroja, joiden funktio ei ainakaan tiedotusväelle aivan heti auennut.


Porinakoppi on vihdoin pystyssä. Tältä näyttää Radiofestari ja VPK-talo juontajakisaajan perspektiivistä. Tosin silloin täällä on varmasti huomattavasti enemmän ihmisiä.

Joonas ja Saara kokeilevat mikrofoneja ja tarkkailevat lavalla muiden hyörimistä. Kysyn, eikö teitä jännitä?
"Ei jännitä enää yhtään. Väsyttäisi vain vähän" Radiofestarien viralliset juontajat toteavat.

Ei ihme, olihan meillä pitkä päivä. Tekniikka on saatu kuntoon ja kaikki on valmista huomisen harjoituksia varten. Ketähän jännittää eniten ekana festaripäivänä?

~ Meri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti