Radiofestivaali

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Mitä tuomarit meille radiosta kertovat?

Pääsiäinen oli ja meni. Se tarkoittaa, että Radiofestareihin on enää yhdeksän päivää. Yksi festareiden tärkeä ohjelmanumero on tuomareiden luennot. Alan ammattilaiset jakavat kokemuksiaan ja vinkkaavat, miten menestyä tuulisella radioalalla.

Tässä esimakua luennoista

- Meri

Alma Hätönen, juontaja, YleX
Juontajasarjan tuomari
Aihe: Radiopersoona YleX:llä

"Pidän oman luentoni juurikin radiopersoonaan liittyen. Keskityn erityisesti YleX:ään. Luennollani kuullaan millaisia persoonia meille haetaan. Mielelläni annan myös vinkkejä, miten saada jalkaa oven väliin. Oma tarinani on kyllä ollut aika tuhkimotarina, mutta ehkä sekin motivoi opiskelijoita."

Eevamaaria Ruismäki
Nuortensarjan tuomari
Aihe: Miten nuori löytää sisäisen radiopersoonansa

"Aiheeni on nuori etsimässä omaa radiopersoonaansa. Havainnollistan, miten nuoresta, jolla ei ole mitään kiinnostusta saatika opetusta radioalalta, kuoriutuu persoonallinen juontaja."

Juha Tainio, toimittaja, Sisuradio
Dokumenttisarjan tuomari
Aihe: Radion muuttuva ilme

"Mulla on tekeillä 50v vanhoihin Lassinantin suomenkielisiin radio-ohjelmiin pohjautuva dokumettiseraja: "Niin muuttuu maailma". Siinä käytetään vanhoja haastatteluja jotka liitetään tämän päivän tilateenseen. Aiheenin olisi siis miten vanhojen mangnettinauhojen materiaalia voidaan käyttää dokumettituotanntossa. Haastattelen luennolla esimerkinomaisesti mm. Pekka Tiilikaista ja Ragnar Lassinanttia vuonna -62 tehdyn haastattelun avulla".

 Pauliina Motturi, Freelancetoimittaja ja dokumentaristi
Dokumenttisarjan tuomari
Aihe: Radiodokumentista kohti monialustaisia konsepteja

"Luennollani kerron perinteisen radiodokumentin rinnalle tulleista uusista äänidokumentin ilmaisuun nojaavista muodoista? Esimerkiksi Ylessäkin on tehty nyt viime aikoina entistä enemmän moni- ja transmediaisia projekteja, verkkodokumentteja ja jatkuvajuonisia dokumentaarisia sarjoja myös radiokanaville. Kuten Dokumenttiryhmän tuottaja Hannu Karisto näpsäkästi asian ilmaisee: "Radio ei ole vain broadcast vaan myös monialustainen konsepti, jossa audio on keskellä"."


Tarja Jakunaho, freelancer käsikirjoittaja ja ohjaaja
Kuunnelmasarjan tuomari
Aihe: KUKA KUISKAA?

"Vähän on paljon -mietteitä kuunnelmailmaisusta".

Juhana Von Bagh:
Kuunnelmasarjan tuomari
Aihe: "Nintendojengi jatkosodassa -Sun on pakko kuulla tämä" 

"Alastonuinnista Ylen saunaosastolla pitkäksi sarjaksi. Kuunnelmaprosessi ohjaajan ja vähän kirjailijan ja näyttelijöidenkin näkökulmasta. Case studyna uuden sukupolven klassikkopäivitys: Tuntematon sotilas -vuoropuhelu Linnan romaanin kanssa(2014)"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti