Radiofestivaali

lauantai 18. huhtikuuta 2015

Pöytälaatikkonovellista tuli kuunnelmasarjan voittaja

Kuvaaja: Enni Kavonius
"Nauha siitä syksystä" -voittajatyön ohjaaja Henri Finström ei ollut kuullut teostaan kuukausiin. Kun se Radiofestareilla lähti soimaan, Finström ajatteli, ettei tästä tule mitään. Muiden teosten taso oli niin kova. Voitto kuitenkin tuli Finströmille ja muulle tiimille, johon kuuluvat Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijat  Essi Hanki, Sofia Ketola ja Joonas Turpeenniemi.

- Päälimmäiset tuntemukset ovat onnelliset. Tämä on ollut mahtava kunnia. Vieläkin epätodellinen olo. Tässä vieläkin sulattelen uutista, Finström kertoo Radio Krenkun tuloslähetyksen haastattelussa.

Voittajatyössä "Nauha siitä syksystä" oli käytetty Finströmin aikoinaan pöytälaatikkoon kirjoittamaa novellia. Tarina kertoo naisesta, joka lähetetään työtehtävään alzheimer-potilaan luokse, mutta potilaan tilanne osoittautuu toisenlaiseksi. Kyseessä ei ole pelkkä muistisairas. Hän näkee harhoja, mutta tarina ei kerro ovatko tuntemukset totta.

- Sulkekaa verhot, sammuttakaa valot, olkaa hiljaa ja miettikää. Siellä missä on pimeää, maailma saattaa olla ohuempi, Finström evästää kuulijaa ennen kuin kuuntelee teoksen "Nauha siitä syksystä".

Kuuntele koko haastattelu tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti