Radiofestivaali

perjantai 17. huhtikuuta 2015

"Juontajakilpailu oli tasokas"


 
Kisan aloitti Riikka Laitinen. Laitinen pohti juonnossaan äänestämistä eduskuntavaaleissa. Yllätystehtävässä hänen vieraakseen saapui Tornio-Haparanda -jalkapallojoukkueen päävalmentaja Stefan Löndforss. Laitinen kyselee esimerkiksi aikavyöhykkeiden vaikutuksesta kahden maan pelaajien yhteisharjoituksiin. Jutustelu on rauhallista, eikä juontajaa kuulosta edes hermostuttavan. Laitinen päättää juontonsa sanoihin: "Minä olen Riikka Laitinen. Hyvää päivän jatkoa!"


Valtteri Kujansuu saa ainakin yleisönsä nauramaan. Hän kertoo kaveristaan, joka surkeiden sattumusten takia kolautti jalkansa. 
"Se jalka turposi aikalailla, joten oli pakko soittaa ambulanssi. Oikea tuskan huuto pääsi vasta, kun hoitohenkilökunta leikkasi kaverin uudet farmarit kylmästi saksilla", Kujansuu kertoo.
Kujansuun yllätysvieras on Suomen Puolustusvoimien amiraali Kai Potero. Haastattelu koskee tukikohtaa, jota puolustusvoimat suunnittelevat Perämerelle.
Kilpailun viimeinen osallistuja ja voittaja Sanni Isomäki aloittaa kertomalla tyhmyydestä. "Ihmiset jaetaan tyhmiin ja sivistyneisiin. Voisin luokitella itseni sivistyneeksi, mutta toisinaan päädyn myös tyhmien joukkoon", Isomäki pohtii.
Isomäki hyödyntää kappaleiden introja ja outroja. Tuomaristo laittaa tämän heti merkille.
Kilpailijajan iloksi studioon saapuu Nokian johtaja Marko Metsämyyrä. Suuryritys suunnittelee tuotantotiloja vanhan Lapin Kullan tiloihin. Tilanne hoituu mallikaasti ja kysymykset tulevat lennosta.



Kilpailua tuomaroivat viime vuoden voittaja Tommi Helminen, YleX:n juontaja Alma Hätönen ja Yle Perämeren päällikkö Eero Säily.

Juontokisavastaava Atte Ruuttila kommentoi kilpailua heti sen jälkeen: "Juontajakilpailu oli tasokas ja meni todella hyvin. Edes koulun RadioMan ei jumittunut". Suuri kiitos kuuluu myös äänitekniikan opettaja Janne Vahtolalle. Hän muuntautui eri rooleihin kuin kameleontti.

Kuvat: Enni Kavonius

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti